Rambøll mest populær blant studentene

Andrea Lilja Ottosdottir og Solveig Lillehagen deler ut sjokolademedaljer til kollegaene. Foto: Rambøll.

21.05.2015

Rambøll er Nordens mest attraktive arbeidsgiver blant teknologistudentene.

Rambøll scorer høyt på to nye studentundersøkelser. Både Universum og Karrierebarometeret kårer Rambøll til drømme-arbeidsgiveren blant studentene.
For andre år på rad har nordiske teknologistudenter rangert Rambøll som den mest attraktive arbeidsgiveren i Norden i Universums undersøkelse. Karrierebarometeret rangerer Rambøll som nr. 2 blant Norges mest ettertraktede arbeidsgivere.
- Dette er et svært gledelig resultat, og jeg tror at dette er et speilbilde på hva våre ansatte opplever i sin arbeidshverdag. Sammen har vi gjort Rambøll til en arbeidsplass med sterke fagmiljø, utfordrende arbeidsoppgaver og et godt sosialt miljø. Dette gjør at folk trives på jobben og er stolte av å være en «Rambøller», sier adm. direktør Ole-Petter Thunes. 


Øker kraftig
Resultatene fra Universum-undersøkelsen “Nordens mest attraktive arbeidsgiver» er basert på innspill fra studenter ved ledende universiteter og høyskoler i Sverige, Danmark, Norge og Finland. Karrierebarometeret baserer seg på svar fra ingeniørstudenter ved norske universiteter og høyskoler. Her har Rambøll klatret fra en 10. plass i 2014 til en 2. plass i 2015 i rangeringen av de mest attraktive arbeidsgiverne.
- Det er utrolig gøy å se at vi klatrer så høyt i år. Vi har vært tydelig til stede på en rekke studentarrangement hvor våre dyktige medarbeidere har fortalt om hvordan det er å jobbe i Rambøll. Vi har også fått vist frem vår unike kompetanse, spennende prosjekter og karrieremuligheter i et globalt selskap, sier kommunikasjonssjef Nina Kristin Amdahl.

Fra olje til rådgivning
Resultatene fra Karrierebarometeret viser også at ingeniørstudentene flykter fra industrien og inn i rådgivning. Kommunikasjonssjefen i Rambøll mener det sterke fagmiljøet og mye oppmerksomhet rundt samfunnsutfordringene som følger av økt press på byer og tettsteder er med på å gjøre dem attraktive blant ingeniørstudentene.
- Vi er en tverrfaglig samfunnsrådgiver som leverer helhetlige løsninger for disse utfordringene. For å skape byer- og tettsteder som er gode å leve i, må det utvikles bedre løsninger for boliger, transport, energi og miljø. Mange ingeniører og arkitekter ønsker å bidra til dette, forklarer Amdahl.