Barth til Bergens Tidende: - Anerkjennelse for godt arbeid

12.06.2014

RIF-vinneren Årets Unge Rådgiver Fredrik Barth fra Asplan Viak? til Bergens Tidende om god plassering i europeisk konkurranse: - Bekreftelse på at vi er ledende innen fagfeltet bærekraftig byutvikling, som vi har satset mye på.

Fredrik Barth i Asplan Viak i Bergen gikk i fjor til topps i Norge, og fikk RIF-prisen som Årets Unge Rådgiver. Nylig ble byplanleggeren kåret til den fjerde beste i en europeisk konkurranse for unge rådgivere.

- Prisene fikk jeg for arbeidet med å lede store byplanprosjekter i Asplan Viak i bergensområdet, nå sist for Knarvik, og tidligere i Arna og Osøyro. Vi har nettopp begynt på et tilsvarende arbeid med Sotra Kystby på Straume. Personlig opplever jeg det som en anerkjennelse for godt arbeid og at det blir verdsatt. For firmaet er det også en bekreftelse på at vi er ledende innen fagfeltet bærekraftig byutvikling, som vi har satset mye på, sier Barth til Bergens Tidende.

- Det er viktig å utvikle gode boområder, men det er like viktig å sikre hvordan man skal komme seg til og fra Bergen og Sotra for eksempel. Alt henger sammen i et større mønster av infrastruktur, skoler og arbeidsplasser. Det er det totale bildet som er viktig, ikke bare alle smådelene som det kanskje er vanligst å ta tak i, sier Fredrik Barth.

Det er ikke ett enkelt fagfelt som sitter på hele løsningen: - Under studiet på NTNU ble arkitekter og ingeniører trenet i å utvikle prosjekter på tvers av disiplinene. Min interesse oppsto i tillegg i en dyp forankring i samfunnsfagene. For meg er mellomrommene like viktige som byggene i seg selv, sier Barth Til Bergens Tidende.

Mer om vinneren av RIF-prisen Årets Unge Rådgiver: http://www.rif.no/nyhetsarkiv/3022-norsk-radgiver-hedres-i-europeisk-konkurranse.html