Aquarama nominert til Årets Bygg

07.03.2014

Et av prosjektene som er nominert til Årets Bygg 2013 er Aquarama, der Asplan Viak har bidratt med et bredt spekter rådgivningstjenester.

Asplan Viak har gjennom flere tiår bygget opp solid kompetanse på denne typen anlegg og bidrar med hele spekteret av rådgivningstjenester.
- Vi har vært engasjert siden reguleringen startet i 2008/2009 fram til ferdigstillelsen på nyåret 2013. Fagene våre har vært Arkitektur, Landskapsarkitektur, Interiør, Brannrådgivning, Byggkonstruksjoner , Vannteknikk og attraksjoner. Det har vært en stor og spennende oppgave for oss, hvor flere titalls arkitekter og ingeniører har vært involvert over flere år. Alle fag har prosjektert i 3D og konvertert ut til felles filformat, som igjen har gitt en unik mulighet i en god felles BIM-modell og tverrfaglig kontroll. Totalentreprenørene Kruse Smith, BRG og Landskapsentreprenørene AS, sammen med Kristiansand kommune som byggherre, har bidratt til et anlegg med høy kvalitet. Vi har opplevd et fruktbart og godt samarbeid gjennom mange år - forteller fagansvarlig arkitekt, Cecilie Bjerke Skjømming i Asplan Viak.

Aquarama ligger ved bystranda i Kristiansand sentrum. Det består av bad, idrettshall, treningssenter, kontor og forretninger, samt Sørlandets største hotell.

Badet består både av fire ulike avdelinger: Idrettsbad med et 25x50m idrettsbasseng med heve-senkebunn, familiebad, velværeavdeling og helsebad. Et privat SPA-anlegg ligger også i tilknytning til hovedbadet i 2 etg. Familiebadet har vannsklier, bølgebad, surfebølge, utebad, varierte badstuer, varme velværebassenger og kaldkulper.

Flerbrukshallen består av to treningsbaner for håndball. Til daglig kan disse deles inn i totalt 6 ulike gymsaler for Tangen vgs. og Kvadraturen vgs. elever. Den skal også fungere som en arena for eliteseriekamper med sine 1700 tribunesitteplasser. Komplekset inneholder også ca. 7000m² kontorer, med en blanding av kommunale og private tjenester. Ut mot Elvegata kommer det ca. 500 m² forretningslokaler.

Tidsskriftet Utemiljø har rangert de beste uteanleggene i Norge. Uteanlegget ved Aquarama har fått terningkast 6 på "Utemiljøbørsen" i tidsskriftet Utemiljø der de skriver at: "Kristiansand byr på en virkelig godbit når det gjelder uteanlegg."

• Les mer her om nominasjonene her: http://www.bygg.no/article/1185752?image=dp-image9770-1185756
• Se mer om Aquarama her. http://arkitektur.asplanviak.no/prosjekter/aquarama
• Kundemagasin nr 1 i 2013 - Kvartalet, omhandler flere av våre badeanlegg

Asplan Viak har hatt ansvar for fagene:
Arkitektur
Landskapsarkitektur
Rådgivende ingeniør byggeteknikk
Rådgivende ingeniør vannbehandling
Badfaglig rådgivning og attraksjoner
Bygningsfysikk
Brannteknikk
Interiørarkitektur
Ansvarlig søker

Vinneren offentliggjøres på Byggedagene 2.-3 april i Oslo.

Foto: Anders Martinsen