Tidenes første RIF-Cup i fotball avholdt

05.05.2017

Tidenes første RIF-Cup gikk av stabelen i Valhall 5 mai 2017. Det var knyttet stor spenning og usikkerhet til hvordan dette skulle gå. Interessen før cupen var stor, med 22 påmeldte lag. 18 herrelag og 4 jentelag. Disse var delt inn i 4 grupper der puljevinnerne møttes i semifinaler.

2017-05-04 19.11.48.jpg

I gruppe A var det Høyer Finseth som vant 5/5 kamper og sikret seg semifinalebilletten foran snuta på Aas-Jakobsen. COWI industri startet trått med 2 tap, før de sikret 3 seiere de neste tre kampene. I bånn av tabellen tok Bygganalyse skalpen av Aase United som sikret at de unngikk jumboplassen i gruppe A.

RIF-Cup 2017.bmp

I gruppe B skulle det vise seg å bli et rotterace for å sikre seg semifinalebilletten. COWI 1 endte opp med 5/5 seiere, men veien dit skulle ikke være lett og med WSP pustende i nakken var det få rom for feil. Mot Multiconsult1 så det dårlig ut da de lå under med 2-0 allerede etter 3 minutter, men etter en iherdig innsats mot slutten og en høyre-venstre finte fra Svendsen som sendte P.H. Johnsen hos Multiconsult ut i pølsekøen hos Kremmeren i kiosken på Vallhall endte matchen tilslutt 5-3 i COWIs favør. Det var få som husket Johnsens frekke lobb fra midtbanen i matchen før på dette tidspunktet. Dagens største seier kom mellom WSP og Slitelaget, som sleit seg inn til et 0-11 tap i siste gruppespillmatch i gruppe B. The greatest hits fra Sweco var nok ikke helt fornøyd med poengfangsten denne ettermiddagen og skulle nok helst spilt på et annet underlag med en annen ball.

RIF-Cup 2017 Gruppe B.bmp

I gruppe C cruiset Norconsult herrer gjennom det meste av motstand og endte til slutt på 5/5 seiere og med 37-4 i målforskjell. Rambøll og COWI 2 endte opp med å kjempe om 2 plassen i gruppa og det
var Rambøll som stakk av med denne med noe bedre målforskjell. Videre sikret BK BK fra Sweco og Bærelaget fra Asplan viak seg fra jumboplassen i gruppe C, som endte opp hos Erichsen og Horgen etter en trå kveld på jobben.

RIF-Cup 2017 Gruppe C.bmp

I gruppe J, for jenter, ble det Multiconsult som sikret gruppeseiere på målforskjell foran Norconsult. Disse skulle også møtes i finale seinere og igjen var Multiconsult som skulle trekke det lengste strået og sikret seieren i den første utgaven av RIF-cup. Norconsult, Aas-Jakobsen og Bæst utn ballj(Asplan Viak) får en ny mulighet til neste år.

RIF-Cup 2017 Jenter.bmp

I den første semifinalen møttes COWI 1 – Høyer Finseth. Og der COWI1 hadde for vane i turneringen å ligge under i starten, for så å deretter snu det, var H-F som skulle le sist og best denne gangen. Etter en forrykende start og 2-0, kommer Høyer Finseth mere med. Det var tydelig at Mr. Dewan og gjengen hadde gjort ordentlige forberedelser, for mens COWI etter hvert hivet etter luft suste H-F i angrep og ga seg ikke før kampen var snudd og 4-2.

I den andre semifinalen var det duket for herrelaget til Norconsult mot jentene i Multiconsult. Her var det lenge jevnt, og jentene fikk inn noen tuneller på gutta, men måtte til slutt se seg slått av et effektivt Norconsult lag.

I finalen skulle Norconsult virkelig vise seg frem fra sin beste side og virket nærmest upåvirket av å ha spilt 6 kamper tidligere på kvelden. De kjører over H-F og gir seg ikke før det står 4-0 på scoringstavla. Dermed sikrer Norconsult seg seieren i Herreklassen mens MultiConsult stakk av med Dameseieren. 
Vi gratulerer så mye! Vi gleder oss allerede til neste år!

Herrevinnere cropped.jpg

Norconsults vinnerlag i Herreklassen

Jentevinnere cropped.jpg

Multiconsults vinnerlag i Dameklassen

Cup-referat ført i pennen av Bjørnar Sand.