Finalistene til Årets Unge Rådgiver 2014

06.11.2014

Juryen har valgt ut fem finalister til RIF-prisen Årets Unge Rådgiver 2014. Toppkandidatene kommer fra Dr Techn Olav Olsen, Norconsult, Multiconsult, COWI, Asplan Viak.

Prisen går til en ung rådgiver som har markert seg ut over hva man kan forvente deres unge alder tatt i betraktning.

Juryen består av Liv Kari Skudal Hansteen (adm. dir i RIF), Harald Vaagaasar Nikolaisen (adm dir. i Statsbygg), Tom Baade-Mathiesen (Norconsult og nestleder for RIFs hovedstyre), Lars Jårvik (Multiconsult og leder for RIFs godkjenningsråd) og Frode Seglem (Faveo og styremedlem i URIF Oslo). 

- Det har vært ekstremt høyt nivå på kandidatene i år, så det var krevende å plukke ut finalistene, sier Hansteen til Teknisk Ukeblad. Les saken på Teknisk Ukeblads nettsider: http://www.tu.no/bygg/2014/11/06/en-av-disse-er-arets-unge-radgiver

-  Finalistene har et internasjonalt nivå på sin ekspertise. Det kan enten være ved at de er etterspurt som foredragsholder internasjonalt eller er i spiss faglig også i internasjonal målestokk. Det sier noe om nivået og det synes vi er utrolig bra, sier hun.

- For å vinne denne kåringen holder det ikke å være god på sitt område enten det er som fagekspert eller som leder for prosjekt. Man må kunne vise til noe ekstraordinært. Enten å være en faglig spydspiss eller kunne dokumentere spesielt gode samspill forståelse og lederegenskaper, sier hun til Teknisk Ukeblad.

Finalistene

Håkon S. Andersen er utdannet innen anvendt matematikk og mekanikk fra Universitetet i Oslo. Han jobber hos Dr Techn Olav Olsen og beskrives i nominasjonen som en nøkkelperson innen flere fagområder til tross for sin unge alder.

Lars Pettersvold jobber i Multiconsult. Han beskrives i nominasjonen som en fremragende prosjektleder som bygger broer på tvers av fagområder og som involverer alle rundt seg i gode, faglige diskusjoner.

Kim A. Paus jobber i COWI. Han er ifølge nominasjonen i ferd med å endre fagfeltet for overvannshåndtering i Norge, og er også en tankeleder for et skifte i norske kommuners satsing på blågrønne løsninger. Paus har en doktorgrad i overvannshåndtering fra NTNU.

Ane Kvamshagen jobber i Asplan Viak. Hun er en sentral aktør i Asplan Viaks arbeid for bærekraftig by- og stedsutvikling. Hun var en av forfatterne bak kunnskapsnotatet som Klimapartner lanserte om ”Arealplanlegging og klima” og har ifølge nominasjonen usedvanlig gode evner som inspirerende teamleder og kommuniserer svært godt internt og med kundene.

Kevin H. Medby har en master i samfunnssikkerhet fra Universitetet i Stavanger og jobber i Norconsult. Medby er ifølge nominasjonen svært interessert og engasjert i utviklingen innen eget fagområde, og er en pådriver i å utvikle faget videre både overfor kolleger, oppdragsgivere og myndigheter.

Prisen deles ut under RIFs Høstmøte 25. november 2014. For påmelding, klikk her: http://rif.no/nytt-fra-rif/2014/meld-deg-paa-rifs-hoestmoete-naa/